07 Nov 2013 - Das lang geleden
 

Hallo allemaal,

Dat is lang geleden dat mama iets voor  mij in het dagboek heeft geschreven. Maar omdat er toch veel mensen zoeken naar het syndroom, wilde ze het toch weer ff op orden hebben.

In vogelvlucht dan hoe het nu met me is en belangrijke gebeurtenissen;

Ik zit nog steeds op de Franciscusschool en dat vind ik ook nog erg leuk. Ik heb een vriendje waar ik graag mee speel. Dat is Teun.
Ik heb op school ook veel geleerd. Ik kan inmiddels alle letters herkennen en de meeste kan ik ook schrijven.

Ik heb een tijdje bij Festilent gevoetbald, samen met Sanne. Dit jaar ben ik daarmee gestopt, omdat het toch een beetje moeilijk is voor mij om bij te benen.

Eten gaat nog steeds heel erg goed. Ik heb wel voorkeuren voor de wat zachtere etenswaren, maar ik kan alles eten als het moet, Mijn lievelingseten is pannenkoek, maar dan wel bij de pannenkoekenbakker.

Thuis speel ik graag met de petshop, kleuren, met de honden wandelen, en spelletjes op de computer. Graag kijk ik ook televisie en dan het liefst Nick junior maar dat vinden Lars en Sanne niet meer zo leuk.
In bed slaap ik het liefst met om mij heen heeeeeel veeeeeel knuffels. Papa en mama hebben er veel op een poppenbedje gelegd en een paar in mijn bed, anders kan ik er zelf bijna niet meer bij.

In mei heb ik mijn 1e communie gedaan. dat was een gezellig feestje.

Twee weken daarna zijn we met zijn vijven getrouwd, dat was helemaal een super feest. Van te voren waren we daarom naar eurodisney geweest. Daar heb ik veel bekende figuren gezien. Geknuffeld met Mickey, pluto een hand gegeven, naar buzz lightyear gezwaaid en heel veel leuks gezien en gedaan.

 


 
24 Oct 2009 - Buisjes
 

Gisteren ben ik een dagje in het Ziekenhuis geweest. Ik moest er 's morgens al vroeg zijn en om half 10 was ik aan de beurt. Ik kreeg een kapje om in slaap te vallen, en dat ging super goed. Ze hebben mijn oren heel goed schoongemaakt, er gaatjes in gemaakt en een buisje in gestopt. Er zat heel veel vocht in en gelukkig is dat er nu allemaal uit. Als het goed is, zegt de dokter, kan ik nu beter horen en dat klopt ook wel. Na de operatie was ik met papa en mama om 13.00 al weer thuis, omdat ik het zo goed deed. 's Nachts heb ik ook heel goed geslapen en nergens last van gehad.


 
24 Oct 2009 - De zomer weer door
 

Het is inmiddels oktober en sinds de vorige keer dat ik jullie liet meelezen in mijn dagboek is er veel gebeurd. Ik ben terug gekomen van kamp, wat heel leuk en vermoeiend was. (de verhalen hierover kan je lezen op de site van mijn school, zie links). In de zomer zijn we lekker op vakantie geweest met zijn allen. Papa, mama, Lars, Sanne en ik allemaal naar Spanje met de auto en onze eigen tent. We hebben het heel erg leuk gehad, lekker gezwommen, gespeeld, gewandeld en gelezen. Ik vond het dansen in de disco (buiten) heel erg leuk en we zijn lekker vaak uit eten geweest. Dat doe  ik zo goed; wat ik heel lekker vond was het voorgerecht wat we vaak hadden, meloen met ham. Toen de zomervakatie afgelopen was, mocht ik weer naar de Franciscusschool in Veghel, alleen stond hij nu op een andere plek. We hebben een heel nieuw gebouw en het is echt mega mooi geworden. Verder gaat het met mijn praten heel erg goed. Ik kan aan iedereen wel goed duidelijk maken wat ik wil en bijna iedereen kan mij goed verstaan. En als dat niet zo is, dan zegt Sanne wel tegen de anderen wat ik bedoel en dan is het ook duidelijk.


 
08 Apr 2009 - Ik ben op kamp
 

Gisteren was voor mij een spannende, maar hele leuke dag, want we zijn met de school vertrokken voor vier dagen kamp. We zijn met een grote bus naar Veldhoven gegaan, waar we drie nachten gaan slapen. Heb ik toch maar mooi geluk dat ik op deze school zit, want dan mag je zomaar vanaf groep 1 mee. De juffen houden ook een dagboek bij op de site van de school (zie weblinks)
Het gaat thuis heel erg goed. Tegenwoordig staat het eten mij niet meer tegen. Ik eet graag brood en laatst bij oma Frasia vroeg ik zelfs om een derde boterham tussen de middag. Ja, daar stond iedereen wel even van te kijken. En toen oma Nolly jarig was en ik mijn slagroom taartje op had, liep ik met mijn lege bordje naar haar toe en vroeg of ik nog een taartje mocht. Dat kon oma natuurlijk niet weigeren, dus zat ik al snel mijn tweede taartje op te peuzelen. Zaterdag werd mijn grote broer Lars 7 jaar en hebben we de hele dag feest gehad. Dat was erg gezellig, ik houd namelijk wel van feest en gezelligheid. Nu pasen eraan komt, probeer ik ook af en toe een paaseitje te pakken, maar dat is nog wel een beetje moeilijk.
Vrijdag kom ik thuis van kamp. Dan zal ik wel een beetje moe zijn, maar dat lezen jullie dan wel weer in het volgende verhaal....


 
28 Feb 2009 - Na de carnaval
 

Zo, wat een gezellige tijd hebben we achter de rug. Kerst, kerstvakantie, mijn verjaardag, oud op nieuw, papa's verjaardag en nu net de carnaval. Ik heb in januari en februari weer erg goed mijn best gedaan. Ik oefen op school en thuis volop met verder leren praten. Samen met mijn logopedist Nicole oefen ik elke week op klanken, zodat ik nog duidelijker leer praten. Gelukkig snapt iedereen mij wel als ik dingen probeer te vertellen en als mama mij foto's meegeeft, kan ik alles nog duidelijker uitleggen en vertellen. Eten gaat ook heel goed. Ik heb het liefste nog stamppot met worst (is toch nog wel een beetje gemakkelijk), maar ook pizza, pannenkoeken, macaroni en aardappels lust ik graag. Banaan en kiwi vind ik lekker en ik snoep graag Mega Mindy koeken. Die heb ik ook op school getrakteerd trouwens toen ik jarig was.
We hebben net de carnaval gehad en dat vond ik echt berengezellig. Samen met papa, mama, Lars, Sanne en alle vrienden hebben we dit volop gevierd. Ook hebben we met ons buurtschap met de optocht meegelopen en zijn we 1e geworden. De foto's hiervan staan op de site van buurtschap 't pluksel, zie links) Ik vond het allemaal weer leuk om mee te beleven. Nu heb ik een weekje vakantie gehad en mooi 1x bij opa en oma mogen logeren. Dat doe ik altijd erg graag. Maandag begint de school weer en ook daar heb ik wel weer zin in. Dan zie ik mijn vrienden uit de klas weer. Teun heb ik wel een beetje gemist.


 
14 Dec 2008 - Mijn vordering van afgelopen half jaar
 

Dag allemaal,
Dat is even een hele tijd geleden dat ons mam namens mij even een berichtje op de site heeft gezet. Ik had tegen haar gezegt dat ze maar eens even aan jullie moest laten weten hoe het met mij gaat.
Het is natuurlijk al weer een half jaar geleden dat wij terug kwamen uit Curaçao. Samen met Lars en Sanne kijk ik nog heel vaak naar de foto's en de film en elke keer als ik kijk dan ben ik weer helemaal blij en klets ik volop over Mateo. Praten doe ik nu veel beter dan een half jaar geleden. Ik maak al veel verschillende korte zinnen en ik kan heel erg goed duidelijk maken wat ik wil. Ook heel goed trouwens als ik iets niet wil. Met een moeilijk woord zegt papa dat mijn woordenschat erg is uitgebreid. Zinnen langer dan vier woorden vind ik nog erg moeilijk, maar dat zal nog wel komen. Ook eet ik veel en veel beter sinds ik thuis ben uit Curaçao. Ik eet alles wat papa, mama, Lars en Sanne ook eten. Ik heb zelfs al mijn voorkeuren. Het liefste eet ik een een boterham met hagelslag en drink ik chocomel. Verder vind ik cake erg lekker en koekjes. Iedereen die mij goed kent vindt het nog steeds heel knap en bijzonder dat ik het zo goed doe. Wat vooral ook heel goed gaat is dat ik heel ondernemend ben en alles leuk vind, dan leer ik natuurlijk vanzelf heel veel.
Ik ben dit jaar begonnen op de franciscusschool in Veghel en dat gaat echt kei goed. Ik heb een hele leuke klas en hele lieve juffen. Daar oefent de logopedist ook verder met mij met mijn spraak en mondmotoriek. De fysiotherapeut vindt ook dat ik het goed doe, vooral als ik samen met anderen mag spelen en oefenen.
Het is dus allemaal een gezellige boel.
Ik wens jullie allemaal (ook namens Lars, Sanne, mijn papa en mama) hele fijne feestdagen en een Dol-fijn 2009!


 
03 May 2008 - Ik oefen thuis volop
 
Het is vandaag zaterdag en ik ben nu 5 dagen thuis uit Curaçao. Ik heb vakantie en hierna nog een week, dat is wel fijn. Ik heb elke dag nog een beetje uitgeslapen. Vandaag was ik voor het eerst weer wakker rond 8 uur. Ik ben samen met papa en mama goed aan het oefenen met eten en praten. Ik krijg 's morgens en tussen de middag 1 boterham. De ene dag eet ik die beter dan de andere dag. Meestal sputter ik wat tegen, maar uiteindelijk eet ik dan toch op wat ik moet eten. Al duurt het dan wat lang, ik blijf gewoon goed oefenen. Thuis heb ik met avond eten al vanalles geprobeerd. Zo heb ik deze week al vijf hapjes pizza op, drie hapjes pannenkoek, en donderdag een heuse mixed grill van papa mee gegeten. ( 1 frietje, 1 hapje kip, 1 hapje kotelet en 1 hapje varkenshaas) Nou is dat niet knap van mij? Ook het praten doe ik nu thuis steeds beter. Ik heb al verschillende keren uit mezelf een drie woord zinnetje gemaakt. Pas liep ik naar mama toe en zei; "mag ik drinken". Mama vond het zo knap, ik kreeg het ook meteen. En nu zo lekker de zon schijnt heb ik al een paar keer gezegd; "ik wil zwemmen". Jammer genoeg zegt mama dan elke keer dat dat niet kan. Dat vind ik wel jammer, want dat mocht ik op Curaçao elke dag. Ik doe met praten heel goed mijn best en vind het ook heel leuk als ik merk dat mensen mij goed snappen. Papa en mama vinden ook dat ik het zelfverzekerder ben. Op koninginnendag liep ik vrolijk overal op af en speelde met alles wat ik wilde. Gisteren zijn we naar Hullie geweest en daar heb ik twee poffertjes op. Ik heb daar fijn gespeeld. Vandaag wordt het weer lekker weer en ga ik lekker buiten spelen. Misschien vraag ik vandaag nog wel een keer aan mama of ik mag zwemmen. Als ik het goed vraag, met drie woordjes, mag het misschien wel van mama.

 
29 Apr 2008 - Thuiskomst-28 april
 

Toen de lichten in het vliegtuig aangingen, werd ik wakker en kreeg ik ontbijt. Ik heb alleen de yoghurt op en die vond ik erg lekker. Om 8 uur waren we geland, toen moesten we nog een stuk lopen om de koffers te halen. Ik mocht boven op het koffer zitten toen we naar de uitgang liepen.

Buiten de gate stonden er allemaal mensen op ons te wachten. Oma Nolly, tante Susan en tante Moniek. We hebben allemaal geknuffeld en kusjes gegeven en ik heb gezegd; "ik kan praten". Dit had mama samen met mij geoefend.

Ome Toon van Gerwen stond al op ons te wachten om ons naar huis te brengen. In de taxi heb ik de hele weg geslapen. Thuis stonden tante Marion, Jelle en Siem. Zij hadden de tuin mooi versierd.

Het was gezellig en er zijn allemaal mensen op bezoek geweest. Ik heb 's middags even geslapen, maar mama maakte mij te snel naar mijn zin weer wakker. Ze zei dat ik er toch echt uit moest om aan het gewone ritme te wennen. Zij zal het wel weten, denk ik. 's avonds hebben we frietjes gegeten. Ik heb er 3 op en 3 stukjes frikandel. Het begin is er thuis dus ook! 's avonds kwamen er nog meer vrienden op bezoek, we hebben denk ik wel 6 keer mijn video gekeken vandaag, waar ik met Mateo aan het zwemmen ben. Mama bracht mij op tijd weer naar bed. Ik zal regelmatig mijn site bij laten houden, om jullie op de hoogte te houden van mijn ontwikkeling en veranderingen. Kan je zien of ik nu nog goed door oefen. Niet elke dag, maar wel regelmatig.

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
27 Apr 2008 - Zestiende dag; Vertrek uit Curaçao-27 april
 

Nou dat was een trubbelig nachtje voor papa en mama. Om 1 uur werd ik wakker van Lars die hard lag te huilen, want zijn benen deden zo zeer. Daar klaagde hij gisteren ook al over. Net voor ik weer in slaap viel hoorde ik dat hij bij papa en mama ging liggen, omdat hij steeds moest overgeven. Om kwart over 7 werd ik wakker en zijn we opgestaan. Eerst even ontbeten. Ik heb 3x apart gezeten, omdat ik me dan wat beter kan concentreren op mijn eten. Ik heb een hele boterham op. De vogels hebben ons nog geholpen met het opmaken van onze restjes. Al hadden we daar niet om gevraagd.

Papa, mama, opa en oma zijn wat gaan opruimen en pakken. Toen opa en oma klaar waren hebben ze ons alvast meegenomen naar het zwembad. Gelukkig was Lars ook weer redelijk fit en is hij mee gaan zwemmen. Toen papa en mama klaar waren zijn ze ook naar het zwembad gekomen. Daar hebben we nog wat brood gegeten en heerlijk gezwommen.

We zijn om 15.00 opgehaald door de taxi om naar het vliegveld te gaan. Ik vind het jammer om naar huis te gaan. Ik heb hier zoveel geleerd, maar zou nog graag zoveel meer leren. Thuis maar weer hard oefenen en wie weet een ander jaar.............................. We vertrokken met het vliegtuig uit Curaçao om 17.40 uur.

Ik viel al snel in slaap. Na een uurtje moest ik veel hoesten en dacht oma dat ik moest spugen. Zakje erbij, maar gelukkig viel het mee. Ik was er wel weer even helemaal wakker van geworden. Toch viel ik ook weer snel in slaap en heb eigenlijk de hele vliegreis op en af geslapen.

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
27 Apr 2008 - Vijftiende dag; Een dag van rust en bezinning-26 april
 

Weekend! Vandaag wat langer geslapen dan de andere dagen. Rustig aan het ontbijt. Ik had 1 boterham op. Het begin was weer wat moeilijk, maar uiteindelijk wel weer een hele boterham gegeten. Papa en mama zeiden wel dat ze nog wel een weekje langer wilde blijven, al was het alleen maar omdat het eten soms nog wat strijd op levert. Ik kan nu kauwen, maar heb niet altijd zin om te eten. Toen mama en opa het busje waren halen, kwam Mientje hier langs, die hier elke dag komt poetsen. Zij noemt mij, Sanne en Lars altijd DUSHI (schatje). We hebben van haar alvast afscheid genomen, want zij is morgen vrij.

Toen opa en mama terug waren met de bus zijn we naar de struisvogel farm gereden. Daar hebben we een hele rondrit gehad en heb ik de struisvogels mee mogen voeren. Ook heb ik op een struisvogel ei gestaan. Wauw, dat was wel grappig. Daar hebben we nog wat rondgelopen in het winkeltje en wat gedronken.

Na de struisvogel farm zijn we weer in de taxibus gestapt en naar de caracasbaai gereden. Een leuk stukje water waar papa, mama, Lars en oma even gingen snorkelen. Er schijnt een bootje op de bodem te liggen, maar ik ben niet gaan kijken. Lars vond het bootje geweldig, papa en mama ook, maar die vonden de onderwaterwereld bij het sea aquarium mooier.Het was hier erg heet en omdat we niet goed konden spelen door het kiezelstrand, zijn we na twee uurtjes weer naar ons eigen stukje strand gegaan op Mambo Beach. Hier heb ik  even heerlijk gezwommen en in het zand gespeeld met papa en mama. Vandaag vond ik het alweer gemakkelijker om in de zee te gaan dan gisteren.

Toen we uitgezwommen waren zijn we thuis gaan douchen en hebben we onze mooiste kleren aan gedaan. Dit is onze laatste avond hier op Curaçao, dus gingen we lekker uit eten. We waren er om 19.00 uur, maar moesten erg lang wachten. Gelukkig had ik zelf een boterham bij, die ik met wat moeite toch weer heb opgegeten.

Daarna zijn we naar huis gelopen. Ik was zo moe dat ik onderweg in slaap ben gevallen in de buggy. Ik vond het een hele leuke dag. Nu kon ik mooi nog even leuke en stoere dingen doen. Ook kon ik maar zeker ook papa en mama even alles rustig laten bezinken van alles wat we de afgelopen twee weken hebben meegemaakt. Het was een gezellige dag vandaag! Morgen onze allerlaatste dag, dan zullen we de koffers moeten pakken en dan naar huis. Hierover lees je waarschijnlijk morgen al  weer, maar anders wordt dit een dagje later, dan kunnen wij gewoon even slapen in het vliegtuig.

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
26 Apr 2008 - Veertiende dag; Laatste dag met Mateo-25 april
 

Vanmorgen maar eens even een beetje langer blijven liggen dan de andere dagen. Ik heb even lekker gegeten. Mama had een boterham met jam voor mij gesmeerd. Ik vond het wel lastig om te beginnen, maar ik heb weer alles op.Na het eten heeft mama Lars naar de kids club gebracht voor de laatste keer. Hij had een mooie tekening gemaakt voor Kristel, dus dat wilde ik ook doen. Ik mocht meteen vier filterzakjes kleuren en mama heeft daar later mooie vlinders van gemaakt,Daarna ben ik even met opa en oma naar het zwembad gegaan, want papa en mama mochten weer met Lars mee snorkelen. Ik heb me weer heel goed vermaakt in het water. Ik vond het de eerste week veel te spannend om erin te gaan, maar nu vermaak ik me echt prima. Na het zwemmen weer warm gegeten en om 13.00 weer naar therapie. Papa en mama brachten mij samen weg, dat vond ik wel gezellig. Onderweg zijn we even gestopt bij de friettent, want papa bestelde voor mij om mee te nemen een frietje en een frikandel. Sanne had gisteren namelijk gezegd dat papa en mama maar alles mee moesten nemen wat ze wilde dat ik zou gaan eten. Dus ook friet hadden zij bedacht. Binnen bij de therapie had ik het weer heel erg goed gedaan. Ik had een paar frietjes gegeten, een hapje frikandel, olijven, papaya, en nog veel meer. Ik had mijn trommeltje weer een heel eind leeg.Buiten had ik er ook echt zin in. Papa en mama hadden al verteld dat het vandaag de laatste keer was, dus ik heb ook extra genoten van het zwemmen. Het allerleukste vind ik de kusjes geven en als ik op Mateo mag liggen terwijl hij op zijn rug ligt. Dan moet ik heel hard lachen. Ook was vandaag af en toe GeeGee er weer even bij, Ik heb de kusjes eerlijk verdeeld.Op het dok hebben we ook nog volop geoefend met de mondbewegingen en met de tong. Ik kon nu mooi de snoepjes van mijn bovenlip af eten. Heb ik dat ook net op de laatste dag nog even bereikt. Na de therapie gingen papa en mama weer even napraten. Ze hebben alles doorgesproken over mijn doelen en mijn behaalde resultaat. Ik zal hieronder mama en papa even laten vertellen dat is een stukje gemakkelijker;"Nienke heeft het heel erg goed gedaan deze twee weken. De eerste dag was erg spannend, maar al snel raakte ze vertrouwd met de therapeuten en met de dolfijn Mateo. Sanne, Heike, Anne en Yvonne waren erg enthousiast en spontaan, waardoor het voor Nienke gemakkelijker werd om te leren. Ze benaderden Nienke met open blik en hadden al snel ideeen over hoe ze de dingen aan wilde pakken. Wij vonden het echt geweldig om te zien hoe oprecht en intensief ze met Nienke bezig waren. Onze doelen waren het verbeteren van de spraak en het verbeteren van de mondmotoriek en daarbij het eten. Beide doelen zijn voor ons bereikt, in die zin dat er een hele goede start is gemaakt, waar ze in grote sprongen vooruit is geschoten. Ook hebben we daarbij tips en handvaten meegekregen die ons en Nienke nog verder zullen helpen dan wat ze nu al bereikt heeft. Naast onze doelen, merken we ook dat Nienke wat meer zelfverzekerd is, dingen uitprobeert en trots is als dingen lukken. We zijn trots op Nienke! Maar zeker ook trots op Sanne, Heike, Yvonne, Anne en niet te vergeten Nienkes grote vriend Mateo de dolfijn. Zonder hen was dit niet gelukt."Het napraten duurde even en ik zag aan papa en mama dat ze er emotioneel wat van onder de indruk waren. We hebben daarna dus maar snel afscheid genomen. Ik heb heerlijke knuffels uitgedeeld en hard gezwaaid.
Na al dit hard werken ben ik met opa en papa naar de zee gegaan. Daar lekker in het zand zitten spelen. Ik hield het zwemmen even voor gezien. Toen iedereen uitgezwommen was en oma en mama terug waren van het snorkelen, zijn we op het strand frietjes gaan eten. Ik heb ook gezellig mee gedaan en 4 frietjes op. Knap hè!Hiena zijn we terug gegaan naar huis. Nog een boterham gegeten, gespeeld en even mijn dvd en foto's gekeken die we mee hebben gekregen van de therapie. Wauw, wat is dat leuk om te zien hoe ik speel en zwem met Mateo. Het was een geweldige dag en ik denk dat ik Mateo erg ga missen. Gelukkig heb ik mijn knuffeltje Mateo nog. Ik ga snel slapen zodat we morgen nog een dagje iets leuks kunnen gaan doen. Mama heeft al verteld dat het iets wordt met de taxibus, dus dat moet lachen worden. Jullie lezen dat morgen wel weer. Dikke kus.


Hieronder zie je hoe ik nog mijn laatste zwemronde maak en afscheid neem van Mateo. 

                               

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl

 

 


 
25 Apr 2008 - Dertiende dag; Weer een stapje vooruit-24 april
 

Vanmorgen weer vroeg wakker. Dat kwam goed uit, want dan kon ik mooi even rustig eten. Om 8 uur gingen we al weg, omdat we naar opa en oma gingen kijken. Die hadden voor vandaag besproken om met de dolfijnen kennis te maken. Ook zij wilde wel eens weten hoe dat nu voelt zo dicht bij een dolfijn. Voor hun was dat best nog spannend om te doen, terwijl ik het met Mateo echt een makkie vind. Ik maak dat natuurlijk elke dag mee en ik kan jullie zeggen; "het is echt heerlijk". Ik geniet er volop van. Ik mocht dus mee gaan kijken en ook dat was erg leuk. Ik zag aan opa en oma dat zij er ook erg van genoten.Toen opa en oma klaar waren zijn we op het terrein van Sea Aqarium gaan rondlopen. Lars was inmiddels al naar de Kids Sea Club. Wij komen hier nu elke dag, maar hebben eigenlijk nog geen tijd gehad om alles te bekijken. We zijn naar de dolfijnen show geweest en hebben in de voelbakken zeekomkommers geaaid en zeesterren vast gehouden. Dat voelde wel wat raar, maar ik vond het heel grappig. Ik vond de zee ster het leukst en Sanne de zeekomkommer.

Overal waar we kwamen en als ik iets wilde moest ik het netjes vragen met drie woorden. Dan pas mocht ik wat ik vroeg. Papa en mama trappen er dus niet meer in als ik zeg; "uit", dan moet ik zeggen; "ik wil eruit". Steeds als papa en mama het voor zeiden, dan zei ik het wel na. Uit mezelf heb ik vandaag al 1 keer een goede drie-woord zin gemaakt. Toen we terug liepen naar ons huisje, zijn we even langs de sportschool Body Beach gelopen waar we elke dag langs komen. De sportschool is van Johan v. Schooten. Hij komt uit ons eigen dorpje Zeeland, maar woont inmiddels al 10 jaar niet meer in Zeeland. Daar even een leuke foto gemaakt, gekletst en toen naar huis.

Na het eten moesten Sanne en ik gaan slapen. Ik had, net als Lars en Sanne, van opa en oma een nieuwe knuffel gekregen, dus die kon mooi samen met mij gaan slapen. Het is een dolfijn en op zijn vestje staat MATEO. Na het slapen de tas gepakt, broodtrommeltje erin met allerlei lekkers en met papa naar de therapie. Ik zwaaide vrolijk naar mama. Eerst even binnen geoefend met eten, dat ging super goed. Mama had kaas, ham, peer, druif en stukjes kip in de trommel gedaan. Ik heb weer alles geproefd en van alles een stuk afgebeten. Met kauwen maak ik nog niet de goede maal beweging, maar dat kunnen we morgen nog even oefenen. Verder deed ik het heel goed. Ook met Mateo, die gelukkig vandaag weer beter was, deed ik het goed. Vandaag mochten papa en mama mooi dichtbij komen kijken. Konden ze goed zien en horen wat ik allemaal deed en zei. Op het dok had Sanne mijn hele mond volgeplakt met snoepjes. Toen liet ze mij in de spiegel kijken, dat vond ik erg grappig. In het water moest ik eerst een plaatje aanwijzen om te kiezen wat ik met Mateo wilde doen. Als ik gekozen had moest ik naar Anne (de dolfijntrainster) om te vragen of ik dat mocht hebben. Ik koos bijvoorbeeld voor het plaatje van Mateo met de stok, dan moest ik aan Anne vragen; "Mag ik (de) stok". Pas als ik het goed vroeg, gingen we spelen. Dat deed ik ook weer perfect. Het was weer een super leuke middag en ik heb weer veel geleerd. Op het eind heb ik even afscheid genomen van Anne, want die is morgen vrij. Daarna heb ik nog even geknuffeld met Yvonne, omdat die morgen bij een ander kindje is, als ik therapie heb.Toen we thuis kwamen hebben we gegeten en heeft opa nog een kokosnoot voor ons open gemaakt. Dat was leuk om te zien en iedereen zei dat het lekker was. Misschien dat ik morgen wel een stukje proef, we zullen zien. Daarna was het alweer bedtijd. Wat gaat de tijd toch snel.

Hieronder zie je nog twee filmpjes. (De eerste is van gisteren, maar was toen mislukt)
Film 1; De ontwikkelingen wat betreft mijn eten en mijn praten
Film 2; Leuke momenten van Mateo en mij
                              
                               

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
24 Apr 2008 - Twaalfde dag; Mijn eerste boterham gegeten-23 april
 

Vanmorgen heb ik als ontbijt 1 hele boterham gekregen, zonder dat daar melk doorheen was gedaan. Ik koos er boter en pasta op en mama maakte hier kleine stukjes van. Ik heb de hele boterham zo opgegeten. Ik deed er wel drie kwartier over, maar ik heb het toch maar mooi geflikt. Papa en mama waren héél erg trots op mij. Dit is natuurlijk 1 van de doelen waarom we hier zijn, dat ik vast voedsel leer eten en ik moet zeggen; 'ik ben echt aardig in de goede richting'.
Het tweede doel is beter leren praten. We zijn nu bezig met 3 woord zinnen en ook dit doe ik af en toe al goed. Ik moet hier wel goed in geholpen worden, want ik ben nog wat onzeker over mijzelf. Ik zeg dan iets heel zachtjes, omdat ik het dan eerst voor mij zelf even wil oefenen. Meestal zeg ik twee woordjes na elkaar, maar als ze het voor mij goed voorzeggen, woordje voor woordje, dan begin ik ook af en toe goede 3 woord zinnen te maken. Als ik bij Mateo in de buurt ben praat ik de hele tijd tegen hem, dan hoef je het bijna niet voor te doen. Na het eten mocht ik meteen naar het zwembad, nadat ik dat natuurlijk weer op de goede manier had gevraagd. Ja, daar staan jullie allemaal wel van te kijken hè.

Ik heb met Sanne 'Jan Huigen in de ton' gedaan en heb heerlijk liggen spartelen in het water. Daarna naar huis om warm te eten en om 1 uur naar de therapie te gaan. Papa bracht mij er weer alleen naar toe, omdat gisteren echt beter ging dan de andere dagen. Dit ging ook vandaag weer veel beter en daarom hebben we afgesproken dit voortaan de hele week zo te doen. Mama had een mooi trommeltje voor mij klaar gemaakt van alle spulletjes die ik bij de therapie zou gaan eten. Ziet dat er niet smakelijk uit?

 

Het ging weer helemaal goed met de therapie. Ik heb de mango helemaal op en van de rest heb allemaal een stuk geprobeerd. Sanne deed steeds goed voor hoe ik moest kauwen en ik deed het heel goed na. Met mijn vinger deed ik het eten soms nog naar mijn kiezen, maar ik probeer het echt ook steeds meer met mijn tong te doen. Ook oefenen we samen om mijn tong naar boven te bewegen. Wie weet kan ik aan het eind van de week wel het puntje van mijn neus aan raken. Buiten op het dok en in het water deed ik het ook goed. Mateo iets minder, die zwom steeds weg en wilde ook geen visjes. Waarschijnlijk is hij een beetje ziek. Ik hoop dat het morgen beter met hem gaat. GeeGee heeft hem dus vandaag een beetje geholpen en samen zijn ze met mij gaan zwemmen.

 

Na de therapie zijn we naar de zee gegaan. Ik wilde er niet in en begon heel hard te huilen. Papa en mama zeiden dat ik weer over die drempel heen moet en tilde mij al huilend gewoon de zee in. Ze hadden gelijk want eenmaal in het water, had ik de grootste lol. Ik heb gezwommen, papa nat gespettert en samen met oma en mama liedjes gezongen. Het was erg gezellig. Daarna nog even heerlijk op het zand gespeeld tot we naar huis gingen.

Thuis heeft mama mij twee boterhammen gegeven met pasta. Ik had deze veel sneller op dan vanmorgen. Ik denk dat ik hierover niets hoef te zeggen, de twee foto's hieronder spreken voor zich.

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl

 

 

 


 
23 Apr 2008 - Elfde dag; papa en mama staan weer versteld-22 april
 

Vanmorgen ben ik na het eten eerst even lekker naar het zwembad gegaan. Ik vind dat voortaan zo leuk dat ik er 's morgensvroeg al om vraag. Ik moest natuurlijk wel eerst eten, maar dat ging me goed af. Ik heb heerlijk genoten in het zwembad met papa en oma, ik word hierin steeds vrijer. Er kwam nog even een vogeltje kijken die wilde uit het zwembad komen drinken.

Na het zwemmen kwam Lars terug van de Kids Club samen met papa en mama, want die waren samen met hem mee snorkelen. We zijn toen snel gaan eten. Daarna moesten Sanne en ik naar bed, al hadden we daar helemaal geen zin in. Mama heeft ons dus maar apart gelegd en toen sliepen we ook echt meteen. We waren toch gewoon heel moe. Om drie werd ik wakker gemaakt, terwijl ik nog steeds heel moe was. Maar ja ik moest natuurlijk om half 4 weer bij Mateo zijn. Druk, druk zo'n vakantie zeg. Vandaag bracht papa mij alleen weg, omdat ik het steeds moeilijk vind als ik naar binnen moet gaan. Nu ik van alleen papa afscheid hoefde te nemen vond ik het wat gemakkelijker. Ik hoefde niet te huilen. Binnen hebben we vanalles geoefend met eten; eerst een stukje perzik. Hiervan had ik meteen een stukje afgebeten en op gekauwd, waarna ik het ook goed doorslikte. Na de perzik kwam de kiwi. Ook van dit stukje fruit heb ik wat afgebeten, gekauwd en doorgeslikt. Omdat het zo goed ging, heeft Sanne me nog een stukje tomaat gegeven. Ik beet er een stukje af, behalve het velletje, dat leek me nog wat moeilijk. Daarna heeft Sanne wat stukjes tomaat in een verbandgaasje gedaan en dit tussen mijn kiezen gelegd, zodat ik daarop ook leer kauwen. Dat ging goed. Hierna nog even tomaat met schil en ook dat heb ik een hapje op. Toen mocht ik naar Mateo, en ik had er echt zin in. Buiten nog wat lotto en woorden geoefend. Gisteren hebben we vooral geoefend met 3-woord zinnetjes die beginnen met "ik wil" en vandaag zijn we bezig geweest met 3-woord zinnetjes die beginnen met "ik heb".  natuurlijk heb ik ook met mijn vriend Mateo gezwommen, die er mede toch voor zorgt dat ik het allemaal zo goed doe hier.  Papa, Mama, Lars en Sanne stonden natuurlijk weer te kijken. Het was weer leuk om te doen. Na de therapie alles mee afspoelen en opruimen en dan weer naar papa en mama.

Vandaag gingen we meteen na het gesprek van papa en mama door naar de boot, want we mochten met andere kinderen en familie die therapie hadden op de boot voor een 'sunset trip'. Wauw dat vond ik erg leuk. De boot schommelde heel veel op en neer en daar moest ik wel om lachen. Ik kon soms niet blijven staan. We zijn een heel stuk gaan varen en op de terugweg, ging de boot ook erg hard. Onderweg kregen we drinken en kwamen ze rond met kleine flapjes. Ik vroeg er ook om en heb een paar hapjes eraf gegeten. Iedereen weer klappen voor mij, goed hè.Toen we van de boot af kwamen was het al donker. We zijn naar huis gelopen en hebben nog wat brood gegeten. Ik deed iedereen weer versteld staan, want ik heb (als ik kon tellen) wel 10 stukjes brood zo op gegeten. Zonder melk dus. Mama moest wel goed mee vertellen dat ik ook goed moest bijten, maar dat had ik toch maar mooi weer even gedaan. Het is zo knap dat ik dat nu doe, in een paar dagen ben ik echt met sprongen vooruit gegaan zegt iedereen hier. Iets wat papa en mama wel stiekem gehoopt hadden, maar toch niet zo snel verwacht. Wat knap toch dat de dolfijn zoveel los kan maken wat een therapeut alleen niet kan. Toen was de dag alweer om en zijn we naar bed gegaan. Wat ik vandaag ook zomaar heb gedaan, is 2 keer zelf gevraagd of ik naar de wc mocht. Misschien dat ik hier ook zomaar ga beginnen met zindelijk te worden.

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl
 
22 Apr 2008 - Tiende dag; de therapie week is weer van start-21 april
 

Zo het weekend zit erop en we kunnen weer met frisse moed aan de slag. Vanmorgen eerst maar eens rustig aan het ontbijt. Het eten ging, goed. Mijn brood wordt nog steeds gewoon gemaakt met melk erdoor, zodat ik het gemakkelijk weg kan krijgen. Na het eten is papa Lars weg gaan brengen naar de Kids Club. Wij bleven lekker thuis en hebben wat zitten spelen op de veranda van ons huisje.Toen het tijd was voor fruit kreeg ik van mama een stuk banaan. Ik heb die zelf mee in stukken gesneden, wat ik erg leuk vond om te doen. Daarna mocht ik hem opeten, maar daar had ik niet zo'n zin in. Ik heb hem weggeduwd, zodat papa en mama dat ook snapte. Nadat ze allebei zo ongeveer drie keer hadden voor gedaan hoe het moest heb ik hem opgepakt en aan papa gegeven. Misschien dat hij hem wel lust.Om 11 uur zijn we weer naar het Sea Aquarium gegaan, omdat mama daar met Lars mocht gaan snorkelen. Ik heb weer vanaf de onderzeeboot naar ze gekeken en heel hard geroepen. Mama en Lars konden mij onder water horen.Nadat het snorkelen klaar was, zijn we met zijn allen weer naar huis gelopen, hebben wat gegeten en zijn naar de zee gegaan. Eventjes maar, want de zon is zo heet en ik moet om half 4 weer op de therapie zijn. Ik heb niet gezwommen, want de zee vind ik echt nog wat te spannend. Ik heb wel heerlijk in het zand zitten spelen. Ook Lars en Sanne kwamen af en toe meespelen als ze even niet wilde zwemmen. Het zand is heerlijk aan mijn voeten.Ik vond het vandaag nog moeilijker dan de andere dagen om mee te gaan met Sanne en Yvonne. Ik moest hard huilen, wilde terug in de buggy gaan zitten en werd er ook een beetje boos om. Eenmaal binnen werd dit wel snel wat minder, al bleef ik wel wat mopperig. Binnen hebben we allerlei dingen geoefend met eten; banaan, meloen en appel. Alles heb ik geprobeerd, en ook van alles stukjes afgebeten en gekauwd. Sanne stopt dan een stukje fruit in een gaasje en daar kan ik dan een aantal keer goed op bijten. Het ging heel goed zei ze. Buiten had ik er weer zin in om naar Mateo te gaan. Ik vind hem erg gezellig en lief. We hebben weer lotto gedaan, en allerlei dingentjes voor mijn mondmotoriek, zoals snoepjes van van bovenlip af likken. In het water genoten van het spelen met Mateo. Ik moest als ik een spel gekozen had ook vragen om het speelgoed. Dat deed ik met hulp ook goed. Ik vroeg bijvoorbeeld; "mag ik stok" en "mag ik zwemmen".

Kijk hier zie je papa en mama die na mijn therapie nog even na bespreken. Dat duurt zo elke dag ook een klein half uurtje. Vandaag hoorde ik ze zeggen dat we zoveel mogelijk verschillend soorten fruit gaan proberen te eten, omdat ik het eigenlijk bij de therapie best goed doe. Dan kunnen papa en mama thuis hiermee verder oefenen. Wat betreft mijn gedrag, vindt Sanne dat ik goed geconcentreerd kan werken en het na zeggen van drie woord zinnen, gaat redelijk goed. Ook dit gaan we thuis verder oefenen en deze week in door. Ze gaan dit steeds koppelen aan de eet situatie en het vragen om te zwemmen. Papa vertelde nog dat hij nu na het zwemmen met de dolfijn hij ook wel ziet dat het heel bijzonder is. Naast dat het voor mij een beloning is nadat ik iets goeds heb gedaan, maakt de dolfijn op een bepaalde manier ook iets in mij los. Ik vertrouw hem helemaal, waardoor het gemakkelijker wordt om iets te doen. Na de therapie zijn we naar huis gelopen. Ik zat lekker in de buggy en kon even bij komen van mijn intensieve uurtje met Mateo. Bij het huisje gekomen mocht ik nog even zwemmen, natuurlijk wel pas nadat ik dat netjes had gevraagd, met drie woorden. "mag ik zwemmen?" Iedereen klapte en ze vonden het allemaal erg goed. In het zwembad heb ik me heel erg goed vermaakt. Ik heb heel veel baantjes gezwommen. Al trappelend kom ik best snel aan de overkant. Toen we eruit kwamen, was het al laat en koud.Ik heb nog even brood gegeten, melk gedronken en fruit geprobeerd. Ik heb er weer mooi wat hapjes afgebeten. Ik vind dat elke keer wel moeilijk, maar ik doe het toch maar mooi. Tijdens het eten heb ik met hulp nog een aantal keer drie-woord zinnetjes gezegd. Daarna tanden poetsen, wassen en naar bed, want het was weer een vermoeiende, maar leuke dag.

Hieronder zie je nog een stukje film van de eerste keer dat ik een stukje appel eet. Een volgenden stap in de goede richting.
 


                               

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
21 Apr 2008 - Negende dag; familie maakt ook kennis met Mateo-20 april
 

Vanmorgen hebben we een heerlijk rustig ochtendje gehad. Ik heb met mama en opa na het eten eerst even ons busje weggebracht. Met 'de taxi' een ritje maken vind ik helemaal geweldig. Daarna zijn we even naar het zwembad gegaan. Ik wilde er tot vandaag eigenlijk steeds niet in, maar heb dan eindelijk de stap toch maar gemaakt. Dit was weer een hele drempel voor mij, als zo vele nieuwe dingen, die ik dan steeds toch een beetje spannend vind. Maar wat blijkt, ik vond het echt kei leuk in het water. Eerst wllde ik alleen maar met oma, daarna ook met mama en papa. Helemaal zelf ben ik, met bandjes natuurlijk, naar de overkant gezwommen.

Goh dat had ik eigenlijk eerder moeten doen. Nu moest ik er al snel uit, omdat papa en mama weer met mij wilde oefenen met fruit eten. Ze hadden het heel gezellig gemaakt, door eerst even een handdoek op de grond te leggen en voor iedereen wat fruit te halen. We gingen allemaal op de handdoek zitten. Het leek wel een picknick. Lars en Sanne kozen meloen en ik kreeg appel. Gewoon een helft van een partje. Mama deed voor hoe ik moest bijten en ik deed het na. Soms spuugde ik de stukjes uit en soms beet ik er wel een paar keer op. Ik heb toch drie stukjes doorgeslikt, waar ik dan groot applaus voor kreeg. Knap gedaan van mij hè!

Na het fruit eten nog even gezommen en daarna gaan eten. Ik eet tussen de middag alvast warm en 's avonds meestal een boterham. Dat bevalt me wel, dan eet ik best goed. Na het eten nop even gaan zwemmen, maar niet te lang want vandaag mochten papa, mama, Lars en Sanne met Mateo en Gee Gee zwemmen. Kunnen zij ook ontdekken hoe het voelt om zo dicht bij zo'n mooi dier te zijn. Ik mocht vanaf de kant kijken hoe zij dit deden.

Ik vond het van Lars en Sanne echt heel stoer dat zij het zo goed deden met Mateo. Ik vond het best spannend de eerste keer, maar zij deden het heel goed. Ook papa en mama deden het super. Mama had echt de hele tijd dat ze in het water lag een lach op haar gezicht. Papa heeft GeeGee en Mateo allebei een dikke zoen gegeven. Dat doe ik ook elke keer als ik therapie heb. Wat papa en mama er acheraf van vertelde is dat het een ervaring is geweest, die je niet kan beschrijven. Een dolfijn is zo groot en straalt zoveel rust uit. Ze waren alleen nog maar gefocust op de dolfijnen en voor de rest hoorden ze en zagen ze niets meer. Mama heeft wel honderd keer gezegd hoe mooi en bijzonder ze het vond.Ook Lars en Sanne straalde toen ze uit het water kwamen. Toen zij klaar waren met douchen hebben we bij het restaurantje tegenover nog wat gedronken. Daar hebben Lars en Sanne en ik nog even zitten spelen.

Nou hebben papa, mama, Lars en Sanne een dagje geluk gehad, volgende week is het weer mijn beurt, dan mag ik weer elke dag met Mateo in het water. Ik moet er tenslotte ook nog veel van leren!

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl 
20 Apr 2008 - Achtste dag; Weekend- 19april
 

Vanmorgen nadat we even gespeeld hadden hadden we allemaal een schaaltje gekregen met meloen. Papa en mama gaan nu elke dag met mij oefenen om fruit te eten. daar had ik dus even geen zin in. Mama deed het wel voor, maar ik duwde het steeds opzij. Uiteindelijk toen papa het nog een paar keer had laten zien, heb ik er maar een keer of drie aan gelikt, maar een stukje afbijten heb ik niet gedaan. Toen we brood op hadden, zijn mama en opa een busje gaan halen. Ik was erg uitbundig want ik vind die leuke taxi waar wij met zijn allen in zitten echt kei leuk. Als iemand het er over heeft, zing ik al; 'taxi, taxi, taxi'.

We zijn een heel stuk gereden. Ik vond het onderweg erg gezellig. We hadden ook genoeg te zien. Over een hele hoge brug gereden en over een hele hobbelige weg. Daar moest ik ook steeds hard om lachen. Na een tijdje hebben we de auto aan de kant gezet en zijn we gaan lopen. Ik zat lekker in de buggy en papa duwde mij. Natuurlijk wilde ik daarna ook even zelf lopen. We moesten over stenen klimmen en door het zand lopen. Het water kwam heel hard tegen de grote rotsen aan en spatte dan heel hard omhoog. We reden dan weer een stukje verder en konden dan weer een stukje lopen. Het was echt kei mooi en dat vond iedereen. Het was er wel heel erg warm, dus papa en mama hebben mij denk ik wel 5 keer ingesmeerd. Ik was er helemaal wit van. Er waren ook veel hagedissen. Ik wilde er eentje pakken, maar hij liep zomaar bij mij weg. Tijdens het eten kwam er een leguaan naar ons toe. Die was niet bang van ons, maar wij gelukkig ook niet van hem.
O ja, toen we in de bus naar huis gingen moesten we nog even goed de weg zoeken. We zijn een paar keer fout gereden, maar uiteindelijk kwamen toch nog goed thuis. In de bus hoorde ik dat we helemaal aan de andere kant van het eiland zijn geweest. Westpunt heet het en de rotsen dat was bij Shete Boka. Het was echt een heerlijk dagje. Lekker niks als alleen maar kijken en wandelen en rijden. Niet naar Mateo vandaag, dat vond ook niet zo erg hoor een keertje. Morgen mogen de anderen met Mateo zwemmen, ben benieuwd wat zij er van vinden!

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl

 


 
19 Apr 2008 - Zevende dag; een stukje appel gegeten-18 april
 


Vanmorgen weer vroeg wakker, dus eerst nog maar even tv liggen kijken. Tjonge jonge wat hebben we een inspannende dag gehad vandaag. Eerst even lekker gespeeld, toen mama en oma brood gingen halen. Na het eten Lars mee weggebracht naar de Kids Sea Club en daarna even op het parkje rond gewandeld op zoek naar kokosnoten. Tussendoor een paar keer uitgerust natuurlijk.Nadat we even naar het zwembad waren gewandeld en leguanen hadden bekeken, zijn we naar Lars gegaan. Die mocht samen met papa en alle kindjes van de kids club weer gaan snorkelen. Wij zijn even in de onderzee boot gaan zitten en konden zo mooi kijken wat hun onder water deden.Ook kwamen daar grote vissen, schildpadden en kleine vissen voorbij.
Om 12 uur snel naar huis om in te smeren, om te kleden, te eten, want om 13 uur start mijn therapie vandaag. Eten wilde ik helemaal niet dus mama heeft mijn bord maar weggezet. In mijn tas stopte ze een appeltje. Onderweg naar de therapie moest ik erg hard huilen, de tranen rolde over mijn wangen. Ook toen ik met Sanne en Heike mee moest, moest ik heel hard huilen. Ik zag dat mama (die anders toch ook best stoer is) er ook een beetje verdriet van had. Eenmaal binnen waren mijn tranen al snel weer weg en zijn we gaan oefenen. Mijn appeltje werd in stukken gesneden en iedereen kreeg een stukje. Ik begon er meteen aan te likken, maar Heike liet mij goed zien hoe ik er een stukje af moest bijten. Dat deed ik toen ook maar en volgens wat hun zeiden deed ik dat heel goed. Daarna moest ik er ook nog op kauwen tot Heike zei dat ik het door mocht slikken.
Ik vond het wel spannend maar omdat hun allemaal zeiden dat het heel goed ging heb ik het door geslikt. Iedereen stond hier van versteld ook papa, mama, opa en oma. Die hoorde het achteraf dat me dat was gelukt. Na onze oefeningen binnen gingen we weer naar buiten naar het water. Hier heb ik weer heel goed mijn best gedaan met spelletjes op het dok en in het water met Mateo. Ik mocht af en toe zelf kiezen wat we gingen doen door het goede plaatje aan te wijzen. Ook heeft Sanne snoepjes op mijn bovenlip gelegd om af te likken en weer gemasseerd. Dat vind ik allemaal nog wat eng om te doen. Vandaag mochten papa, mama, Lars, Sanne, opa en oma heel dicht bij komen kijken. Konden ze mij mooi goed zien. Ik wilde wel af en toe naar hen kijken, maar kon toch goed doorwerken.

Na de therapie heb ik nog even gespeeld. Papa en mama hadden nog even gesprek. Ze vonden allemaal dat ik deze week goed mijn best had gedaan en dat we op de goede weg zijn om een stapje verder te gaan. Papa vroeg zich af wat nou eigenlijk precies de inbreng van de dolfijn is waardoor ontwikkeling er hier wel uit komt, die er in Nederland niet uit komt. Heike zei dat hij dat zelf zondag maar eens moet ondervinden wanneer hij zelf met de dolfijn heeft gezwommen. Dat verhaal wordt dus vervolgd. Na de therapie zijn we naar huis gegaan en naar bed. Ik wilde echt helemaal niet, maar ik moest toch. Uiteindelijk ben ik goed gaan slapen. Ik werd pas wakker toen Sanne mij kwam halen, omdat we uit eten gingen op het strand. Even opfrissen, aankleden en we hebben heerlijk genoten op het zand aan de zee. We hebben een glaasje drinken gedronken op de goede resultaten van de eerste week.Nu is het weekend en kan ik maandag weer met frisse moed aan de slag.

                                

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
18 Apr 2008 - Zesde dag; met twee dolfijnen-17 april
 

Vanmorgen toen Lars, Sanne en ik wakker werden mochten we meteen even naar opa en oma lopen. Zij gingen vandaag vroeg weg omdat ze een berg gingen beklimmen. Wij bleven hier. Nadat we Lars hadden weggebracht, zijn we naar huis gegaan. Daar hebben we lekker wat zitten lezen en spelen en zijn daarna fruit gaan eten. Ik was eigenlijk best moe, omdat we hier toch wat vroeger wakker zijn dan thuis. We liggen nu ook met drieen dus als er 1 van ons wakker is, zijn we dat alle drie. Omdat Sanne en ik ook niet meer zo goed samen konden spelen en we elke keer moesten mopperen op elkaar, heeft mama ons om 11 uur op bed gelegd. Papa ging toen naar Lars om mee te snorkelen met de kids club. Sanne en ik sliepen echt meteen. We waren uitgeteld.Om half 2 heeft mama mij wakker gemaakt, eigenlijk wilde ik nog wel slapen, want ik was best nog moe. Ik heb wat gegeten en ben toen naar het zwembad gegaan, met papa, mama, Lars en Sanne. Ik wilde niet uit de buggy dus had papa mij dicht bij het water gezet om naar Lars en Sanne te kijken. Lars deed een dolfijn na en ik gooide steeds iets in het water wat hij dan moest pakken. Ook stak ik twee vingers in de lucht waardoor Lars het geluid van een dolfijn ging maken. Dat was een erg leuk spelletje.Vanuit het zwembad zijn we naa Sea Quarium gelopen, voor de volgende therapie. Mama had een tas ingepakt met van alles erin. Brood, fruit, macaroni en melk. Eenmaal bij de therapie zaten wij te wachten tot Sanne, Heike en Yvonne ons kwamen halen. Papa en mama mochten nu met mij mee naar binnen dat was wel leuk.Binnen heeft mama laten zien hoe wij dat altijd doen met eten. Eerst kreeg ik wat brood met melk en daarna wat macaroni. Heike keek heel goed hoe ik dat naar binnen werkte. Papa en mama hadden er ook nog van alles bij verteld. Daarna gingen papa en mama afwassen en mocht ik nog even binnen spelletjes doen. We deden weer van alles met de mond en we hebben woordjes genoemd. Daarna zijn we naar Mateo gegaan. Toen ik bij het water kwam, was Mateo aan het spelen met Gee Gee. Dat is de oudste dolfijn die met de kinderen speelt en is 25 jaar. Samen mochten ze even met mij spelen en dat was echt reuze leuk. We hebben ook wat nieuwe dingen gedaan; Ik mocht op een board liggen en Mateo duwde ons dan van achteren. Dat ging superhard, Ook was ik bijna helemaal los en alleen met Mateo rechtop in het water. Op het dok hebben we nog wat lotto gedaan en concentratie spelletjes. Lars en Sanne stonden met verbazing naar mij te kijken, want het ging weer erg goed, al zeg ik het zelf. De tijd was weer zo om en ik kon gaan douchen.

Ik had het heel erg koud, dus na het douchen mocht ik bij mama blijven zitten terwijl zij en papa konden napraten. Heike vertelde dat zij denkt dat ik gewoon niet weet hoe ik moet kauwen en hoe ik mijn eten naar achteren moet verwerken. (dat klopt denk ik wel) Zij gaat met mij de komende dagen nog oefenen voor de mondmotoriek en mijn tong stimuleren. Ze wil dat ik hem wat vaker naar boven beweeg. Mama moet daar morgen een appeltje voor mee brengen. Wat zal dat toch weer worden. Ook gaan we drie woordzinnen oefenen. Daar kunnen papa en mama nu al mee beginnen. Toen we buiten kwamen zaten opa en oma op ons te wachten. Samen zijn we naar het huisje gelopen. Thuis meteen even een stukje film gekeken van vandaag. Dat vind ik wel heel leuk om te zien.Daarna hebben we pannekoeken gebakken. Ik had al gegeten, dus heb ik alleen nog wat soep op. Toen ik mijn drinken op had heb ik gevraagd of ik mocht slapen. Gewoon met 1 woord hoor, want dat snappen ze ook wel. Toch zei papa nog even;
"Wil Nienke slapen". Dat is dus de bedoeling. Nou ik zal het eens gaan proberen misschien.


                            

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
17 Apr 2008 - Vijfde dag; die lieve Mateo-16 april
 

Vanmorgen toen ik wakker werd heb ik even met Lars en Sanne gespeeld. Nadat ik opa en oma had wakker gemaakt, hebben we even mijn filmpje van gisteren gekeken op de computer. Ik vond dat erg leuk om te zien. Mateo is dan ook erg lief en rustig voor mij.Na het eten zijn we Lars naar de Kids Sea Club gaan brengen. Hij mocht vandaag beginnen met het voeren van de roggen, dus daar zijn we even bij blijven kijken. Hij heeft ook een zeester vast mogen houden en tussen de schilpadden gelopen. Daar geniet hij van met volle teugen.Toen Lars naar binnen ging, hebben wij daar nog wat rondgewandeld en zijn toen naar huis gegaan. Ik ben met opa en oma even naar het zwembad gegaan maar had niet zo'n zin om er in te duiken. Ik heb wel voor het zwembad op de grond gelegen en af en toe mijn hoofd een stukje in het water gehouden. Op tijd weer terug naar huis gelopen om te eten, want om 13.00 uur start vandaag mijn therapie. Ik vond het weer niet zo leuk dat ik bij papa en mama weg moest en moest daar om huilen. Dat was binnen redelijk snel weer over, omdat we ook allemaal leuke spelletjes gingen doen. Heike (die ook met mij zwemt altijd) deed spelletjes met mijn mond. Ze masseerde mijn tandvlees en mijn wangen. Ik liet het allemaal maar over mij heen komen, dat schijnt er bij te horen. Toen we eenmaal naar buiten gingen, had ik zin om met Mateo te gaan zwemmen. Daarom riep ik dat ook steeds; 'Mateo' en 'zwemmen'. Op het dok gekomen wilde ik snel het water in. Ik zwaaide hallo naar Mateo en klom er in. Op de kant zaten papa en mama weer met volle aandacht naar mij te kijken. Ze zijn weer erg onder de indruk van mijn vorderingen en eerlijk gezegd ben ik ook trots op mijzelf. Ik mocht vandaag weer allerlei leuke dingen doen. Met Mateo zwemmen op zijn buik en rug. Ik mocht een ring vasthouden waar hij dan doorheen sprong en we hebben weer met de bal gespeeld. Ook heb ik lotto gedaan op het water waarbij ik allerlei woordjes moest zeggen. Ze zeiden dat ik het erg goed deed. Ik genoot ook met volle teugen.
Na de therapie heb ik nog even alle spulletjes mee opgeruimd en gespeeld zodat papa en mama de therpie konden evalueren. Dat doen ze elke dag. Daarna weer met papa en mama mee naar huis. Ik was wel erg moe, maar wilde niet gaan slapen. We zijn met zijn allen naar het strand gegaan, waar ik met papa samen op een bedje heb gezeten, terwijl de rest allemaal ging zwemmen. Na een tijdje heb ik nog even in het zand zitten spelen.Tegen etenstijd zijn we teruggegaan naar huis. Met wat tegenstribbelen heb ik macaroni gegeten en ben toen snel naar bed gegaan. Ik was echt bere moe!

Hieonder zie je een filmpje van één van de activiteiten van vandaag in het water met Mateo.

                             

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl

 


 
16 Apr 2008 - Vierde dag; Spelen met Mateo-15 april
 

Vanmorgen voor het eerst een beetje uitgeslapen vond ik zelf. Het was zeven uur en ben met Sanne en Lars gaan spelen. Na het eten wat ik een beetje moeilijk vond vandaag zijn we Lars weg gaan brengen naar het Sea Quarium. Hij mocht vandaag beginnen met de eerste dag van het 'broertje/zusje programma'. The kids sea club zoals dat heet. Ik was blij dat ik niet hoefde te blijven. Onderweg heb ik steeds geroepen naar Mateo, maar toen we op het terrein van Sea Quarium kwamen bedacht ik me toch dat ik niet wilde zwemmen. Lars ging meteen met juf Kristel mee en wij gingen terug naar het huisje.Eerst nog even een mooie roze pet met Mateo erop gekocht. Thuis aangekomen heb ik nog wat met opa, oma en Sanne gespeeld. Ik was eigenlijk wel al snel moe, dus vroeg ik aan papa; "slapen". Ik mocht op het bed van papa en mama liggen en viel snel in slaap. Om kwart over 2 heeft papa mij wakker gemaakt en eten gegeven, zodat ik op tijd weer klaar zou zijn voor de therapie. Even op msn met opa en oma uit Zeeland en daarna gingen we naar Sea Quarium. Daar vond ik het niet zo leuk dat ik met Sanne en Yvonne mee moest en papa, mama, Lars en Sanne buiten bleven. Ik vind het nog steeds een beetje spannend. Binnen hebben we even gespeeld en omgekleed. Toen ik eenmaal bij het water kwam en Mateo zag, vond ik het wel leuk worden. In het water en op het dok hebben we weer heel veel geoefend. Met bellenblaas, massageborstels over mijn hand en wangen en allerlei woord oefeningen. In het water heb ik veel met Mateo gespeeld en geoefend. We hebben gezwommen, met de bal gespeeld, met de stok waar hij overheen moest springen en ik mocht op zijn rug en buik liggen. Ook hebben we even geknuffeld in het water en heb ik hem nog visjes gegeven.


Papa, mama, Lars en Sanne kwamen vandaag ook weer kijken en waren erg onder de indruk van mijn kunsten op de tweede dag. Ze zagen dat ik het vandaag echt naar mijn zin had, wat al veel beter was dan gisteren. Dat was dus al een hele sprong vooruit die hen kippenvel bezorgde.


Toen alles klaar was heb ik gedoucht en hadden we nog met papa en mama een bijeenkomst met alle kinderen die deze twee weken therapie volgen. Ik heb daar leuk gespeeld en een chocomel gekregen. Op weg naar huis was ik een beetje baldadig. Maakte steeds grapjes, waar ik zelf hard om moest lachen. Mama trouwens ook. Thuis aangekomen was het snel tanden poetsen en naar bed.Morgen zie ik mijn grote vriend weer. Ik kijk er al naar uit.

Hieronder zie je een stukje film van mijn tweede therapiedag met Mateo!


                              

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl

 


 
15 Apr 2008 - Derde dag; ontmoeting met de dolfijnen-14 april
 

Vanmorgen was ik om half 6 al wakker. Papa en mama hadden gezegt dat het een spannende dag zou worden dus ik kon ook niet meer slapen. Ik heb bij papa en mama op de kamer even televisie gekeken.Ik was mooi op tijd klaar dus na het eten konden we weer even naar het zwembad. Ik had niet zo'n zin om te zwemmen, dus heb ik daar aan tafel een boekje zitten lezen. Ik moest wel soms lachen om Lars en Sanne als ze mama in het water duwde.Na het zwemmen zijn we naar de straat gelopen. Daar stopte een taxibusje voor ons en zijn we met zijn allen ingestapt. Dat vond ik wel weer erg leuk, want als ik met de taxibus naar school ga, mogen papa en mama nooit mee. Nu kunnen we met zijn allen en kan ik kiekeboe doen met Lars en Sanne. Heel even heb ik ook op de bank gestaan, want gordels hebben ze hier nog niet van gehoord.In Willemstad aangekomen hebben we een grote wandeling gemaakt. Iedereen vond geloof ik de gekleurde huisjes erg leuk, maar ik vond vooral de boot leuk. Ook heb ik op de brug gestaan, die open ging toen wij erop stonden. Hij draaide helemaal horizontaal over het water zodat de boten erdoor konden. We hebben nog een lekker ijsje gekregen, maar daar hoefde ik maar een paar hapjes van.

Met de taxibus weer terug gegaan en thuis gekomen hebben we de tas gepakt, ingesmeerd met factor 50, mijn badpak onder mijn jurk aangedaan en meteen weer te voet naar Sea World gegaan. (ik mocht in de buggy hoor). Daar kreeg ik een hand van een meisje dat Sanne heette.Ik mocht met een ander meisje (waar ik de naam niet meer van weet)gaan spelen, zodat papa en mama even met Sanne en Heike konden praten. Toen ik terug kwam bij papa en mama, moest ik meteen weer met Heike en Sanne mee. Binnen zijn we gaan spelen met kralen, boekjes en kleuren. We hebben ook gekke bekken getrokken. Daarna mocht ik zelf helpen om mijn water pak aan te trekken. Buiten kwam ik papa en mama weer tegen. Ben ik niet knap zo!Vanaf hier mocht ik mee naar de dolfijnen, papa en mama moesten nog even mee naar binnen en dat vond ik niet leuk. Ik moest er hard om huilen. Dit duurde ook tot ik op het plateau was bij de dolfijnen. Ook toen ik mijn nieuwe vriend voor de komende twee weken zag, moest ik nog steeds een beetje huilen. Mijn nieuwe vriend is een dolfijn en hij heet MATEO. Hij is 10 jaar oud en de therapeuten noemden hem de koning van de dolfijnen. Hij is rustig, geduldig, groot en sterk, maar vooral ook heel erg lief! Ik heb echt al vanalles met mijn nieuwe vriend mogen doen, al vond ik het echt nog erg spannend en in het begin niet altijd al te leuk. Dit veranderde wel in de loop van de sessie. Ik mocht op zijn rug hangen, met mijn voeten vooruit boven op zijn buik liggen en daarna hebben we nog met de bal gespeeld. Tussendoor mocht ik op het dok nog allerlei spelletjes doen met mijn therapeuten. We zijn op tijd gestopt, want ik was wel een beetje moe. Als laatste heeft Mateo mij nog een kusje op mijn voeten gegeven. Dat vond ik wel spannend, maar ook heel lief.Na deze spannende middag kwamen opa, oma, Lars en Sanne ons weer halen en zijn we in het huisje gaan eten en naar bed gegaan. Moe maar voldaan! 

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 


  


 


 


 


 
14 Apr 2008 - Tweede dag; wennen aan de zee-13 april
 

Vanmorgen was ik om 6 uur wakker. Eerst even in de kamer gespeeld, tot we gingen eten.Met zijn allen hebben we buiten op de veranda boterhammen gegeten. Ik vond het erg leuk, omdat er allemaal vogeltjes naar ons kwamen kijken. 1 vogeltje wilde zo de boterhammen van ons bord pakken. We hebben maar wat kruimeltjes op de grond gegooid. Daar waren ze erg blij mee.Toen we klaar waren met eten zijn we naar de zee gewandeld. Dat was erg dicht bij want we hoeven daarvoor alleen maar de straat over te steken. In de zee vond ik het een beetje spannend, maar nu kon ik mooi alvast een beetje aan het water wennen.De zon was wel erg warm, maar gelukkig lagen wij lekker in de schaduw van de palmbomen.
Op de stoelen konden we mooi ook nog spelen en moesten we natuurlijk ook weer heel goed water drinken.Na een poosje zijn we naar ons huisje gegaan. Nadat ik gedoucht had ben ik even geslapen. Dat moest ik van mama, maar eigenlijk wilde ik niet. Toen ons mam mij wakker maakte, zijn we te voet naar een restaurantje gegaan.Er stond gewoon een tafeltje op het strand meteen aan de zee. Daar konden we gezellig eten en drinken.............met op de achtergrond de ondergaande zon.Ik heb met een rietje een heel lekker glas fuitdrink op. Ik had thuis al een potje eten op, dus hoefde ik daar niets. 
Toen we van het restaurant weggingen was het al donker, maar het was ook al half 8.
Thuis dus meteen de pyama aan, tanden poetsen en naar bed. Papa en mama zeggen dat het voor mij morgen een spannende dag is, dus ik ben benieuwd.

Welterusten!


Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
13 Apr 2008 - Eerste dag; een beetje rondneuzen-12 april
 

Vanmorgen vroeg wakker geworden. Eerst even televisie gekeken op bed met Lars en Sanne, want wij liggen met zijn drieen op 1 kamer. Nadat we opa en oma wakker gemaakt hebben gaan we met zijn allen wat over het park wandelen, omdat we nog wachten op het busje dat ons naar de winkel brengt.Nadat we door het busje met boodschappen weer thuis gebracht zijn hebben we buiten op de veranda boterhammen gegeten. Daarna zijn we lekker naar het zwembad gegaan. Hier kon ik alvast wennen aan het water. Ik vond het heerlijk. Eerst evan samen in het water met de handen vast, maar daarna wilde ik graag zelf zwemmen en drijven.Na het zwemmen en zonnen zijn we even de omgeving gaan verkennen. We zijn alvast naar het sea aquarium gelopen om te kijken waar ik maandag moet zijn. Er was niemand meer van de therapeuten, maar een man vertelde dat de informatie waarschijnlijk bij de receptie van ons appartement ligt. Snel hebben we daar even rondgekeken en hebben we de eerste dolfijnen gezien. Kijk hier zie ik ze springen en spelen in het water.

Thuis gekomen, klopte er al snel iemand op onze deur met alle informatie. Ik mag maandag starten met de therapie. Deze zal dagelijks van half 4 tot half 6 zijn. Daarna zal ik wel erg moe zijn van de dag en de indrukken, net als na onze wandeling van vandaag.In slaap gevallen dus. Ik was zo moe, dat ik ook bijna niet wilde eten. Mama heeft mij toen dus maar snel op bed gelegd, dan kan ik morgen weer fris aan een nieuwe dag beginnen.

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 
12 Apr 2008 - vertrek en aankomst 11 april
 

Een spannende dag voor ons allemaal breekt aan. 6 Uur loopt de wekker af. Nienke krijgt haar kleren aan en om half 7 stappen we in de bus.Op naar Schiphol. Nienke geniet volop. Met zijn allen in de bus vindt ze prachtig. Het kijken naar de vliegtuigen vindt ze helemaal het einde..en dan eindelijk het vliegtuig in. Om 14,45 stijgen we op. We krijgen drinken, toetjes en allemaal kleurtjes. Lezen, muziek luisteren en puzzelen, alles is leuk in het vliegtuig, behalve dan dat je soms de gordel ook aan moet als het vliegtuig zo grappig beweegt.Na een tussenlanding op Aruba, komen we om half 9 lokale tijd (half 3 's nachts Nederlandse tijd) aan op Curacao. De taxi staat al op ons te wachten en brengt ons naar onze bungalow, waar we snel gaan slapen.

Voor meer foto's check mijn fotoboek.

Wil je reageren mail dan naar emonsloeffen@home.nl


 


 
28 Jan 2008 - Afronding spaar akties
 

Begin juni zijn wij begonnen met inzamelingsacties. Vanaf dat moment hebben wij tegen elkaar gezegd; de therapie proberen we gesponsord te krijgen, de reis en het verblijf is voor onze eigen rekening.

We gingen er zelf vanuit dat we daar zo’n jaar of 2 mee bezig zouden zijn.

Door alle geweldige acties van winkeliers en verenigingen in Zeeland en natuurlijk alle giften van iedereen, is het allemaal zo snel gegaan, dat we het bedrag voor de therapie al bij elkaar hebben gespaard. We hadden nooit gedacht dat we in zo’n korte tijd zoveel geld bij elkaar konden krijgen.

 

Afgelopen weekend hebben we tijdens de pronkzitting onze laatste actie gehad, wat er voor gezorgd heeft dat we het gehele bedrag voor de therapie bij elkaar hebben. Ook heeft de carnavalsvereniging en ambianz  nog een mooi bedrag toegevoegd, omdat zij de reis voor Nienke willen bekostigen.

 

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel alle mensen voor ons gedaan hebben. Wat een geweldige acties van iedereen.

 

11 april reizen wij af naar Curaçao. De therapie begint dan 13 april. Vanaf die dag zullen wij onze belevenissen bij houden in ons dagboek en fotoboek op deze site.

Zo kunnen jullie zien wat de eventuele vorderingen zijn.

 

Rest ons nog te zeggen;

Heel erg bedankt allemaal voor jullie bijdrage.

Namens Nienke dol-fijn dat jullie ons geholpen hebben.

 


 
28 Nov 2007 - Aanmelding therapie Curaçao
 

De meeste grote akties zijn achter de rug. Dankzij de hulp en steun van erg veel mensen zijn we, zoals jullie kunnen zien al een heel eind op weg. We zijn er nog niet, maar we hebben her en der nog wat akties lopen en spaarpotten staan.
In de hoop dat deze nog gevuld worden en we zo het laatste geld bij elkaar sparen, hebben we alvast de therapie voor Nienke vastgelegd.

Deze zal plaatsvinden medio april 2008!


 
19 Sep 2007 - Website online!
 

Dankzij de hulp en medewerking van Drukkerij Zeeland is de website van Nienke vanaf vandaag online.
Veel plezier met het bekijken van de site. We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.


 
Content Management Powered by CuteNews